De ce fiul lui Octavian Cotescu și al Valeriei Seciu s-a călugărit și a plecat din România?

miercuri, 08 mai 2024, 13:54
1 MIN
 De ce fiul lui Octavian Cotescu și al Valeriei Seciu s-a călugărit și a plecat din România?

Singurul copil al lui Octavian Cotescu și al Valeriei Seciu, Alexandru Cotescu s-a călugărit și a plecat din România, în anul 2000. El a ales viața monahală, plecând pe Muntele Athos, la mănăstirea Vatoped. Alexandru Cotescu a rămas orfan de tată la 17 ani.

Alexandru Cotescu, devenit călugărul Daniil, este singurul fiul al actorilor Octavian Cotescu și Valeria Seciu.

S-a născut în 1968, a studiat la două facultăți, Construcții și Teologie, iar după absolvire, s-a călugărit pe Muntele Athos. A plecat pe Muntele Sfânt în anul 2000. Alexandru Cotescu are 56 de ani.

Valeria Seciu a încurajat decizia fiului ei

Alexandru Cotescu a rămas orfan de tată la 17 ani. Valeria Seciu nu a contestat decizia fiului de a alege viața monahală, deși actrița a rămas singură după plecarea lui Alexandru Cotescu.

„Mama a fost împăcată când am plecat. A fost bucuroasă că eu sunt fericit şi îmi găsesc calea. Asta trebuie să facă un părinte până la urmă.

Să se jertfească, să jertfească liniştea lăuntrică pentru ca fiul sau fiica sau copilul să îşi găsească drumul în viaţă. Şi ea a ştiut să facă lucrul acesta”, a declarat călugărul Daniil, fiul lui Octavian Cotescu și al soției sale, Valeria Seciu.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii